לימודי אזרחות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/04/11 14:07 כו באדר ב'

שאלה

שלום רב,

בחרתי לשתף אותך בהתייחסות מחברת ספר בלימודי האזרחות מהמגזר הציוני דתי. אצטט כאן את אותה התייחסות :

" אל התלמיד ,

החומר הכתוב בחוברת זו , נכון וראוי עבור בחינת הבגרות באזרחות.

אולם דע, כי ברובו של החומר, אין הוא תואם כלל לאמת.

האמת היחידה בעולם נקבעת על פי תורתנו הקדושה

שניתנה לעם ישראל על ידי בורא עולם.

בהצלחה בלימוד

לפי התייחסות זו (לא הייתי טורחת לכתוב אם מדובר היה בקומץ מזערי ) מורה לאזרחות באותו זרם מלמד אזרחות כי הוא חייב חוקית ומשדר שאין זה נכון במקביל.האם לדעתך יש מקום לתת לאדם ללמד מה שהוא לא מאמין שזה ראוי ללמד? האם אדם יכול להיות מורה רק "בחוץ" בלי להרגיש בפנים שזה נכון וראוי לילד/ה?

תודה על תשומת הלב, דעתך חשובה לי.

בכבוד רב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הפתיחה הזו מיותרת.
היא מיותרת בראש ובראשונה בשל העובדה שהיא לא נכונה.
רובו של החומר באזרחות תואם את תורתנו. התורה מסמיכה את הקהל לקבוע את הדרכים בהם הוא מנהיג את עצמו, והרבה מאוד תקנות קהל נוצרו בדרך זו.
אדגיש כי נכון הוא שלא כל החומר מתאים לתורה. יש לנו חזון אחר בתחומים מסוימים, ואני חושב שמורה לאזרחות חייב ללמד גם את החזון הזהץ אולם בראש ובראשונה הפתיחה הזו לא נכונה כפי שהיא.

אני חושב שמורה שסובר כך – אסור לו ללמד את התלמידים שלנו. התלמידים שלנו הולכים לפי ההלכה, שהיא כאמור מקבלת את רוב תקנות הקהל, ועל כן אם הוא מלמד את התלמידים שלנו הוא מרמה אותם ומועל בשליחותו.
למיטב זכרוני, ראיתי את החוברת הזו לפני שנים רבות, והיא אינה מהמגזר הציוני דתי, אלא מהמגזר החרדי, שעמדותיו שונות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן