תרומת איברים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 09/03/03 03:11 ה באדר ב'

שאלה

שלום רב

אני מעוניינת להנפיק כרטיס של תרומת איברים באגודת "אדי"

בכרטיס התורם מאשר כי הוא מוכן לתרום את איבריו לצורך עזרה/הצלת חיי אדם וכן סעיף אפשרי המחייב אישור של איש דת לתרומה.

כמובן שכאשר אוציא את הכרטיס אני אציין גם את התנאי האחרון,ושאלתי היא האם יש דעות שונות בקשר לתרומת איברים?

לפי מה ששמעתי עד היום תרומת איברים לצורך הצלת חיי אדם היא מותרת,פרט לאיברים מסויימים.

-אילו איברים?

-האם מותרת לצורך מחקרים רפואיים?

כמו"כ בכרטיס לא מצויינים פרטים על האדם שמקבל את האיברים,וקיימת סבירות שאדם לא יהודי יקבל את התרומה.האם יש עם זה בעיה?

-האם אגודת "אדי" מוכרת ע"י רבנים והאם יש עוד אגודות מוכרות?

תודה מראש ושלא נזדקק לזה ח"ו

שבוע טוב

אתי.

תשובה

שלום רב
תרומת אברים שהינה מותרת ע"פ הלכה היא לא רק בבחינת היתר אלא גם קיום של מצוה.ואין אנו מבדילים בזה בין גויים ויהודים ולו מטעם של דרכי שלום.יש להבחין בין תרומות המותרות לכל הדעות כמו קרניות לאלו הנתונים במחלוקת כמו השתלת כבד ולב.עצתי לך,שתוסיפי סעיף בתרומתך שתרומה תנתן רק ע"פ אישורו של רב מוסמך הקשור לבית החולים.