ספירת שבעה נקיים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/09/05 09:15 יד באלול התשסה

שאלה

שלום רב,

ראשית המון המון תודה על השקעתך זמן להשיב לי.

הנה תשובתך והנושא בו דנו.

אבל הרב לא אמר לי באיזה יום מותר לי לטבול באופן מעשי

כמה ימים מאז מותר לטבול?

מותר לי כבר לטבול?

הנה ההתכתבות ביננו:

תודה רבה רבה קודם כל על שאתם משיבים לשאלותי אתם עוזרים לנו מאוד!

בשבת קודמת ראיתי דם בתולים ולכן ביום רביעי לאחר מכן הייתי אמורה לעשות הפסק טהרה.

היום כבר יום שישי, וכל פעם שכחתי לעשות הפסק טהרה.

רציתי לשאול מאחר ואין לי שמץ דימום כבר כמה ימים אם אפשר להקל ואוכל לטבול יום קודם ביום חמישי הבא

כי כל פעם בדקתי בוקר וערב ולא היה לי שמץ דם.

העניין הוא שלא עשיתי את הבדיקה עם הבד בפנים למשך 20 דק עד חארי שקיעה.

מאחר וזה לא דם נידה חשבתי אולי מותר להקל שאוכל לטבול ל חות ביום ה' הבא, כי ביום ו אסור לטבול ואז עוד שבת שלמה נהייה בנפרד וזה לא נעים...

אודה לתשובתכם.

שישי

התשובה

שלום וברכה

אם בדקת היטב בוקר וערב והיה נקי ניתן להקל בדיעבד כמדובר על דם בתולים.

בברכה

תשובה

ב"ה כ"ד אלול תשס"ה

שלום רב!

כוונתי היא שהבדיקה שעשית יכולה להחשב כהפסק טהרה, ואת יכולה מיום המחרת למנות שבעה נקיים.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת