בטעם טוב

האם גם הדתיים למדו להנות מנפלאות המטבח? פסטיבל מסעדות כשר המתקיים לראשונה מאמין שכן. האם הגיע זמנו של הגורמה הכשר?

חדשות כיפה יפעת ימיני 15/02/07 00:00 כז בשבט התשסז

אחרי כל פסטיבל אוכל אפשרי הגיעו המסעדנים למסקנה, שגם לשומרי הכשרות מגיע אוכל עילי ללא פשרות. פסטיבל "שף תאכל כשר" מזמין את הציבור הדתי על כל גווניו לטעום מה זה אוכל גורמה. לשם כך חברו יחדיו 35 מסעדות כשרות מבין המובילות בארץ, אשר ינסו להוכיח שאוכל כשר יכול להיות יצרתי וגם טעים.

המסעדות בפסטיבל כוללות מסעדות שף, מסעדות בשריות, מאכלים אתניים ומסעדות חלביות, שיגישו מבחר תפריטי חורף מיוחדים (לא לדתיים בלבד), במחירי היכרות של 79 ₪ בלבד - הכוללים מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

לרגל השקת הפסטיבל, הוזמנו לארוחת ערב במסעדת "לאנטריקוט" בתל אביב, על מנת לטעום ממעשי ידם של השפים ממסעדות מובילות הלוקחות חלק בפסטיבל.

מבין המנות הראשונות שהוגשו לנו, בלטה במיוחד המנה פטה כבדים בקונפיטורת בצל ועלי רוקט ננסיים של מסעדת "טוקופיה" בנס ציונה באדיבותו של השף קובי דלל. מעבר ליופי והעיצוב המעניין של המנה, הטעם היה מעדן! לא הורגשה המרירות של הכבד עוף, וכל ביס נימוח בפה - פשוט מעולה!

גם השף כריסטיאן זרדז ממסעדת "לאנטריקוט" הגיש לנו מנות ראשונות טעימות מאוד כגון: שיפודי פרגית ברוטב קוקוס, חמאת בוטנים ודבש, לקט פטריות ברוטב סויה ודבש וקבבוני בשר אנטריקוט בטחינה שהיה טעים ורך אך מתובל מידי לטעמי.

במנות הביניים כיכבו מנות הסושי באדיבותו של השף עופר אגסי ממסעדת "טריאקי" בפתח תקווה. כמי שחוותה בעבר ניסיון מר מאוד בטעימת סושי, אציין שהסנדוויץ ספייסי סלומון ואבוקדו בציפוי טמפו (פירורי לחם יפניים) היה מעולה.

גולת הכותרת והפתעת הערב עבורי הייתה המנה העיקרית של השף אלדד דהן ממסעדת "אורו" במושב גאליה ורגישותו של השף לסועדים. לאחר שהתברר לשף דהן שלא טעמנו מהמנה שלו כי נאמר לנו שהבשר איננו חלק, סיפר לנו השף שעקב הביקוש הרב של הסועדים במסעדתו לבשר חלק, הוא משתמש אך ורק בו. לאחר דברים אלו השף דהן פינק אותנו במנה אישית ומכובדת של טאגין קזבלנקה - קדירת לילה של בשר (עגל) ראש וגרגירי חומוס פריכים ברוטב אדום עם שיני שום וכוסברה על מצע קוסקוס ביתי. מה אגיד ומה אדבר, איזו תאווה לחיך! הבשר היה רך מאוד ומתובל במינון הנכון, פשוט מנה מצוינת ומומלצת מאוד.


צילום: דניאל לילה


את הארוחה סיימנו ב- 2 קינוחים באדיבותו של השף גיא פרץ ממסעדת "גספאצו" במלון הולידי אין אשקלון. האחד, קרמבו ביתי בטעם בזוקה, על מצע עוגיית אלפחורס בציפוי שוקולד בלגי - שהוגש בתוך מרק תותים - קינוח טעים ולא מתוק מידי אך אין שום זכר לטעם בזוקה.

השני, קדאיף קוקוס ותמרים ברוטב סילאן, בעידון סורבה קוקוס ביתי - קינוח מצוין אך חריף במתיקותו לטעמי.

שורה תחתונה, הפסטיבל בהחלט מציע אוכל איכותי עם איכות קולינארית מעולה לכל אוהבי האוכל הגורמה אך בין המנות השונות ניתן למצוא גם אוכל ברמה טובה לכל שווה נפש!

המלצה שלי, לכו נסו ותיהנו!


Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368

Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368