ערוץ 16 ממשיך לבנות את נבחרת החדשות שלו ומודיע היום (א') על צירופם של שני אנשי תקשורת ותיקים ומוכרים: לירן לוי, שימונה לראש דסק הפלילים ולפרשן לענייני ביטחון הפנים, וד"ר איתי גל, שיצטרף ככתב הבריאות של הערוץ.
מ ynet לערוץ 16
לירן לוי מגיע לערוץ החדש לאחר שנים של ניסיון בתחום הפלילים והמשטרה. לאורך כעשור שימש ככתב משטרה ופלילים ב"ידיעות אחרונות", ynet, וואלה וערוץ 20, ובמהלך עבודתו פרסם שורה של תחקירים וחשיפות משמעותיות.
בין היתר, היה חתום על חשיפת פרשת הסרסור בסוהרות ואונס החיילת בכלא גלבוע, פרשה שהובילה לחקירה פלילית, הגשת כתבי אישום ושינויים במדיניות שירות בתי הסוהר. על החשיפה זכה לוי בשנת 2022 בפרס אגודת העיתונאים לתחקירים. במסגרת תפקידו בערוץ 16 יוביל את סיקור תחומי הפלילים וביטחון הפנים, לצד הובלת תחקירים וכתבות עומק.

לצדו יצטרף לערוץ ד"ר איתי גל, רופא ועיתונאי ותיק, שישמש ככתב הבריאות. במסגרת התפקיד יסקר גל את מערכת הבריאות בישראל, בתי החולים, קופות החולים, מחקרים רפואיים, בריאות הציבור, מגפות ותחומי החדשנות הרפואית.
ד"ר גל שימש במשך 19 שנים ככתב הבריאות של ynet ו"ידיעות אחרונות", ובהמשך היה כתב הבריאות והטכנולוגיה של "מעריב" ושל "הג'רוזלם פוסט". בשנים האחרונות הוא גם מגיש את תוכנית הבריאות "סטטוסקופ" ברשת 13. בנוסף לעבודתו העיתונאית, הוא דובר מספר שפות ובהן עברית, אנגלית, ערבית, צרפתית, ספרדית ויפנית.
הצופים שותפים פעילים
צירופם של לוי וגל מצטרף למהלך הרחב של ערוץ 16 לבניית מערך חדשות ואקטואליה חדש. מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ, בהגשת יעקב איילון, כבר עלתה לאוויר כחלק מתקופת ההשקה. לקראת תחילת שידורי ההרצה ב־2 באוגוסט 2026, הערוץ צפוי להפעיל מודל ייחודי שבו הציבור יוכל לקחת חלק בעיצוב התכנים באמצעות מערכת טכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית בשם SAY16. הצופים יוכלו להעביר משוב ולהשפיע על סוגי התוכניות, מבנה לוח השידורים, אופי התכנים ואף על חוויית הצפייה.
אסטרטגיית התוכן של ערוץ 16 צפויה לכלול לצד חדשות ואקטואליה גם הפקות מקור, בידור, סדרות, מוזיקה, הומור וסיפורים אנושיים. בערוץ מצהירים כי המטרה היא ליצור מודל חדש שבו הצופים אינם רק קהל, אלא שותפים פעילים בעיצוב התוכן.