בית הספר הירושלמי לקולנוע ולטלוויזיה, מעלה, יקיים בסוף השבוע הבא את טקס הגמר של בוגרי מחזור ל"א במסלול קולנוע. בטקס, שיתקיים ב22/01/26 בסינימטק ירושלים, יחולקו תעודות ופרסים וגם יוקרנו לראשונה סרטי הגמר החדשים - 3 תיעודיים ו-5 עלילתיים, (הקרנת בכורה נוספת תתקיים ב-20 בפברואר בסינמטק תל אביב).
"חרבות ברזל דרך המצלמה":
שלושה מהסרטים העלילתיים נוצרו בהשראת המלחמה. הבמאים ששירתו במילואים מאות ימים, התעקשו לכתוב, להפיק ולביים את הסיפור שבער בהם. כל אחד בסגנון אישי שונה ומפתיע: סוריאליסטי, קומי ודרמה משפחתית.
בארץ שוממה (עלילתי, 11 דק'), במאי: יוחאי מילר - חייל נמלט מהמלחמה ונתקל בילדה מסתורית המעוררת אצלו טראומת עבר מודחקת.
ביקור הנשיא ( עלילתי, 12 דק'), במאי: דוד סלע - ויטלי, מוביל מקררים, מגיע לפנות מקרר מקולקל, מביתה של משפחה שכולה שקמה מהשבעה. נשיא המדינה בדרכו לבקר את המשפחה, המקרר נתקע בחדר המדרגות וויטלי מנסה להספיק להגיע לקונצרט הראשון של בתו.
לתפארת מדינת ישראל ( עלילתי, 20 דק'), במאי: דובי רוזנברג - שני פצועי מלחמה ממציאים סיפור גבורה הירואי ונסחפים למסע של כבוד ותהילה; עם חיוך על השפתיים ותחושת אשמה בלב.
אבא טוב (עלילתי, 20 דקות) במאי: אליהו שאז - יניב, הוא חובש המתגורר באמבולנס אחרי שעזב את אשתו ואת בנו. מפגש עם קשיש דמנטי שנזקק לאשפוז חושף בפניו את מחיר הנטישה.
המלכה של אטלנטיס (עלילתי, 16 דקות) במאי: רתם קליינמן - אלמוג מטפל באבישי, אדם בעל מוגבלות שכלית, שמתגלה כחכם ומנוסה ממנו בענייני זוגיות, מה שמערער את מערכת היחסים בין השניים.
מסע בלשי מצולם אל אירוע מהילדות, מטלטל משפחה שלמה
האיש בשולי הכביש (תיעודי, 27 דק'), במאית: בת חן קהלני - ילדה בת 9 נוסעת לטיול בגליל עם אביה ואחיה ביום העצמאות. לפתע האב מרגיש רע, עוצר בצד ומאבד את ההכרה. הילדה יוצאת מהרכב ומנסה לעצור רכבים שיעזרו לה. לאחר דקות ארוכות זוג דרוזי עוצר, מזעיק אמבולנס ונשאר עם הילדים עד שמגיעים לאסוף אותם ואז נעלם. כעבור 17 שנים, הילדה, בת חן - הבמאית, יוצאת למסע בלתי אפשרי לחיפוש אחר הזוג האנונימי שהציל אותה ואת אחיה, תוך שהיא שוברת את מסך השתיקה שעטף את המשפחה סביב מותו הטרגי של האב.
הקיר (תיעודי, 12 דקות), במאי: דובי רוזנברג - יוצר סרטים צעיר מביט בהומור לאחור, על מבחן מיתולוגי שחיילים קרביים בצה"ל צריכים לעבור, במהלך האימונים ועל ההשפעה הפסיכולוגית שלו עליהם.
12 דקות עם אבא (תיעודי, 12 דק'), במאי: יצחק לאדה - סרט המשחזר דרך צילום ואנימציה, שיחת טל' של נער צעיר, עם אביו היושב בכלא, כשיש להם רק 12 דק' לשוחח ואז הקו מתנתק. מבוסס על סיפורו האישי של הבמאי: יצחק לאדה, שמעז לגעת באמצעות הסרט בבדידות ובטראומה שלו כילד עם סוד כבד שמעולם לא דובר או טופל.