יונתן רווה, כתב צעיר של הערוץ i24NEWS - ערוץ חדשות צעיר הקיים כשנה וחצי בלבד - נחת אתמול (ב') בסומלילנד והפך לעיתונאי הישראלי הראשון שהגיע למדינה, ימים ספורים לאחר ההכרה ההיסטורית בחבל הארץ האפריקני. רווה הגיע למדינה המוסלמית בזמן שמגיש החדשות המוכר דני קושמרו, מהערוץ הגדול והוותיק בישראל, לא הצליח להגיע למקום בשל בעיות ויזה. קושמרו הגיע לנתב"ג עם מזוודה וכרטיס טיסה, אך נאלץ לשוב לביתו ברגע האחרון.
כתב i24NEWS הפך לעיתונאי הישראלי הראשון שנכנס לסומלילנד מאז ההכרה ההיסטורית
רווה, הציג בשידור חי ב-i24NEWS את הדרך המורכבת שעבר על מנת להגיע לסומלילנד: "הגענו אחרי מסע מפרך, אני אומר מעכשיו, אל תנסו את זה בבית. מסע ארוך, מפרך, שבאמת לא ידענו מה הולך לקרות בכל צד בשלב הבא, ובסופו של דבר הגענו לכאן, וצריך להגיד, תראה, חששנו הרבה מהאירוע הזה, לא ידענו בדיוק לקראת מה אנחנו מגיעים".
עוד שיתף: "בסך הכול אנחנו מרגישים כאן מאוד בטוחים. בסך הכול אנחנו מדברים על מדינה של חמישה מיליון תושבים, כאשר שניים וחצי פחות או יותר מתוכם מתגוררים כאן בעיר הבירה הרגייסה. אנחנו מדברים כאן על עיר מצד אחד נורא יפה, ומהצד השני, הרבה מאוד עוני, שמזכיר אולי קצת את סיני. כשאנחנו מדברים כאן עם אנשים, אנחנו שומעים אותם מדברים על ישראל באהבה ובחדווה גדולה".