tאינטרנט כשר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 13/08/07 12:45 כט באב התשסז

שאלה

חודש טוב, כבוד הרב

השבוע קנינו מחשב חדש לאחר מספר חודשים בהם הבית היה ללא מחשב..

שאלתי לרב היא בשני מישורים- הראשון- רעיוני חינוכי, והשני- מעשי.

לפני מספר חודשים כשעוד היה אינטרנט גיליתי שבני נכנס לאתרים שאינם צנועים( בלשון המעטה)

דיברתי איתו והסברתי לו את חומרת המעשה והוא מצידו הבטיח לא להכנס יותר לאתרים כאלה..

כעת אני מחדשת את האינטרנט בבית והייתי רוצה לדעת על האינטרנט הכשר- חסימת מורשת. גם מהצד החינוכי- האם אני לא משדרת לבני חוסר אמון?? וגם מהצד המעשי- במידה ואחליט שאני הולכת בדרך זו איך אני מזמינה שרות זה???

לתשובתך אודה.

תשובה

אינך צריכה לחשוש מכך שאת משדרת חוסר אמון. חז"ל אמרו: "אל תאמין בעצמך עד יום מותך", ואין אפוטרופוס לעריות". לכן יש להבין ולהסביר שבנושאים אלה, במיוחד כשהנגישות והזמינות כל כך קלים ומפתים, יש לנו חוסר אמון בעצמנו, לא רק בילדנו, ועלינו לפעול בהתאם לצווי ההלכה, ההכרה והמצפון. כדי לעשות מנוי אינטרנט לספק המבצע סינון של אתרים כאלה - מורשת טל' 1800300123.
ובאינטרנט: www.actcom.net.il הצעות נוספות כל עוד אינכם מחוברים למורשת, שהן טובות בכל מקרה: 1. להעביר את המחשב למקום מרכזי בבית, בו אין פרטיות. 2. לסגור את המחשב בזמנים שעלולים להיות מועדים למעידות. לדוגמה: לכבות בערב את המחשב, וזאת מכיוון שקל יותר לעצור לפני ההדלקה. 3. להציב תפאורה מונעת, כגון תמונות של גדולי ישראל מעל המחשב ולידו. לא נעים להיכנס לאתרים לא צנועים במחיצתם.
כל טוב,
רונן לוביץ