"בל יראה" על חמץ בתמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/19 09:13 יד בניסן התשעט

שאלה

כיום, כאשר הרבה אנשים משתמשים ברשתות החברתיות ולא כולם מקפידים על הלכות פסח, נוצר מצב שבו אדם מסוים מעלה תמונה של חמץ בפסח ואפשר להיחשף אליה.

האם במצב כזה יש לחשוש ל"בל יראה"? אומנם זה לא החמץ עצמו אך עדיין יש עניין ראייה.

כמו כן, האם יש קשר לזמן בו צולמה התמונה.

נ.ב שאלה דומה אפשר להעלות לגבי פרסומות באינטרנט, שלטי חוצות גדולים או סתם אנשים שרואים ברחוב.

תודה רבה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור ראיה של חמץ אלא אם הוא שלך ולא של מישהו אחר.

שבת שלום וחג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן