Ocd

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 28/02/20 16:13 ג באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

כבר שאלתי אותך בעבר על ocd שאני מתמודדת איתו הכולל מחשבות מיניות על אלוקים. לאחרונה (ובבקשת מחילה מראש) המחשבות שלי כוללות את שם אלוקים במפורש כמו שכתוב בתנ"ך ואת המחשבות המיניות עם שמו.

האם גם במקרה זה אין צורך בכפרה?

ודבר נוסף, אני לא שומרת שבת וחוששת מכך שאכן יש צורך לחזור על המעשים בייחוד בשבת כי אני נחשבת חוטאת בשבת. האם יש צורך כזה? מה לעשות בשבת עם המחשבות?

אני מרגישה חרדה עצומה כל פעם שאני לא חוזרת על המעשים ובשבת זה מחמיר כי המחשבות קורות כשאני משתמשת במכשירים חשמליים. אני לא מדליקה אש בשבת ומדליקה נרות. אני לא מצליחה לאכול ולישון כמו שצריך מחרדה.

אשמח לתשובתך.

תודה ושבת שלום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

ראשית, שוב כואב לי מאוד לשמוע על מצבך. כאמור, זו בעייה המצריכה טיפול מאנשי בריאות הנפש ולא מרב, ועליך לפנות לקבלת אבחון וטיפול מקצועי של אנשי בריאות הנפש.

מבחינה דתית:

1)אין שום צורך לחזור על המעשים, וגם אין בכך שום תועלת.

2) לגבי שבת: לא רק שאין צורך לחזור על המעשים, גם אסור לך לחזור על מעשים שיש בהם חילול שבת.

אני מפציר בך לגשת לקבל אבחון וטיפול מקצועי בבריאות הנפש בהקדם.

מאחל לך שבת שלווה וכל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן