קביעת מזוזה ביציאה לגינה ללא משקוף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/08/22 18:19 כ באב התשפב

שאלה

יש לנו גינה שממנה יש אפשרות ליציאה לרחוב, מבחינת כניסה זה מחולק חצי חצי, חצי נכנסים מדלת, הכניסה וחלק מהגינה ומעבר לפרופיל של התריס החשמלי אין משקוף.

השאלות שלי הן באיזה צד לקבוע את המזוזה?

איפה לקבוע את המזוזה אם אין משקוף? ניתן לקבוע על הבטון?

האם יש צורך בברכה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

כיוון שמדובר בדרך כניסה לבית, גם אם היא דרך הגינה, יש לקבוע את המזוזה מצד ימין לפי הכניסה לבית.

ואם אין משקוף - על הבטון.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן