מניין

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 09/05/23 10:12 יח באייר התשפג

שאלה

שלום לרב!

יש לי ויכוח עם אחד מחבריי אשמח אם הרב יפתור לנו את העניין. היינו תשעה אנשים בתפילה והיה טכנאי חילוני שבא לתקן משהו בבית כנסת. אמרתי לחברי שנגיד לו שישלים לנו מניין וחברי אמר לי שחילוני לא יכול להשלים מניין כי הוא מחלל שבת בפרהסיה ועושה דברים לא ראויים ככה שאסור לו להשלים לנו. האם הדבר נכון? באמת אסור לו להשלים לנו מניין? הרי גם אנחנו לא צדיקים גמורים וידוע שאין איש אשר לא יחטא?

תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

אדם שהוא אתאיסט ולא מאמין כלל ברבונו של עולם, לצרף אותו למנין זה חוכא ואיטלולא כלפי שמיא. לכן תלוי באיזה חילוני מדובר.