--

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 10/03/07 20:27 כ באדר התשסז

שאלה

האם מותר לברך עם מכנסיים(אני בת)?

בשבת מותר לקדש(בת) עם מכנסיים (פיגמה)?

ומדוע אסור לנגב את הידיים על הבגד שלי (אחרי נטילת ידיים)?

תשובה

שלום וברכה!

סליחה על האיחור. פשוט יש לנו עומס שאלות.

לעצם הענין.

א. מותר לברך במכנסיים צנועות מדי פעם , אך לא כדרך קבע. אם אין טרחה רבה כדאי ללכת ולשים חצאית. בקריאת שמע ובשמונה עשרה צריך חצאית מן הדין כי בק"ש יש קבלת מלכות שמים ובשמונה עשרה יש עמידה בפני המלך.

ב. אין לקדש לא במכנסיים ובטח לא בפג'מה. צריך לכבד את קדושת השבת בליבוש הולם.

ג. ע"י נטילת ידיים מעבירים טומאה מן הידיים. בשיורי מים שנשארים על הידיים יש טומאה. כך אם את מנגבת ידיים על הבגדים את משאירה טומאה על הבגדים. לכן יש לנגב ידיים בעזרת מגבת או נייר. בשעת הדחק כאשר אין מגבת יש לנער חזק את הידיים ואז לנגב על הבגדים.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון