..

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/12/06 17:38 יא בכסלו התשסז

שאלה

שלום ושבוע טוב !

בתפילה אנו אומרים:"מלך מלכי המלכים.."

האין זה סותר את מצוות ייחוד ה'-להאמין באל אחד ויחיד?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא. הסבר אחד: הקב"ה הוא מלך גם של מלכים בשר ודם (והרי מלכים בשר ודם האמינו בתקופות קדומות כי הם נמצאים במדרגה של אלוקים)
הסבר שני: בתורה כתוב: אלוקי האלוקים. והכוונה: הקב"ה מנהיג את העולם בעזרת "שרים"- כוחות למיניהם: חוקי הפיסיקה, איתני הטבע וכו', והם הם ה"אלוקים" והם הם ה"מלכים" שמתחת לקב"ה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן