5 שאלות בהלכות שלושת השבועות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/07/09 12:28 יז בתמוז התשסט

שאלה

שלום הרב אפרתי

אודה לרב אם יוכל לענות לי על שאלות הללו לגבי שלושת השבועות-

א.האם מותר לשמוע מוזיקה מרדיו?

ב.האם מותר ללכת לים?

ג.מותר לקנות בגדים?

ד.אם הזמינו אותי לחתונה, מותר ללכת?

ה.האם מותר להתגלח לפני שבת??

אני מאד מודה לרב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

האמור כאן הוא עד ר"ח אב. מר"ח אב ההלכות משתנות.

א.אין לשמוע מוזיקה משמחת (פר"מ, מג"א).
מוזיקה רגועה מהרדיו, המחזקת ליראת השם ולאהבת ארץ ישראל ועם ישראל, יש שהתירו ויש שאסרו, ומותר להקל.

ב. מותר לטייל ולרחוץ בבריכה ובים (הגר"ש ואזנר), אך יש להזהר יותר מהרגיל, משום שזמנים אלה אינם מאירים פנים לישראל (שו"ע תקנא יח).

ג.אין לברך שהחיינו על דבר חדש, ואין לקנות בגדים שצריכים לברך עליהם שהחיינו, דהיינו ששמחים בהם מאד.
אמנם, אם הפרי החדש לא יהיה לאחר תשעה באב, מותר לברך עליו שהחיינו, ובשבת מותר לברך שהחיינו. (שו"ע תקנא ו וגם יז, מ"ב ס"ק מד, גר"א)

ד.אין להתחתן בזמן הזה, מערב יז. (רמ"א תקנא ב, צי"א ח"י כו, ולספרדים אסור מר"ח אב), ומי שמוזמן לחתונה, יכול ללכת לשמח חתן וכלה.

ה.אין להסתפר ולהתגלח (שו"ע תקנא ג ויב, רמ"א ד). ואם בעבודה זה יגרום לזלזול בו עד שיש סיכוי שיפסיד מזה כסף, מותר להתגלח (אג"מ או"ח ד קב).
המקל להתגלח עד ר"ח אב, יש לו על מי שיסמוך (נפש הרב קצא).
לכבוד שבת מותר להתגלח (פרמ"ג א יד) . וספרדים מתגלחים ומסתפרים עד שבוע שחל בו תשעה באב.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן