3 השבועות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/07/11 18:55 יז בתמוז התשעא

שאלה

בסיעתא דשמיא ובהשתדלותינו!

שלום הרב!

יש לי 2 שאלות:

1.האם מותר להסתפר בר"ח אב(בגלל 3 השבועות)או ביום שישי(לכבוד שבת כביכול)

2.האם מותר לקצוץ ציפורניים ב3 השבועות או לשים לק

(הרב זה דיי דחוף אם אתה יכול לענות בהקדם)

בתודה מראש

תשובה

שלום
באופן עקרוני יוצאי אשכנז [וחלק מהספרדים], (ובתוכם יוצאי מרוקו וג´רבא והנוהגים על פי האר"י), נוהגים להחמיר באיסור תספורת בכל שלושת השבועות (רמ"א תקנא, ד; כה"ח פ; קיצשו"ע טולידנו שפז, ח, ברית כהונה ב, יב. ומנהג תוניס ואלג´יר שלא להסתפר מר"ח עפ"י מהר"י עייאש).

בכל אופן מותר לאשה לקצר את שער ראשה שמפני אריכותו התחיל לצאת מכיסוי הראש, וכן מותר לאשה להסיר מפניה וגופה שערות שמכערות את יופיה (מ"ב עט, כה"ח מז). ויש מקילים וסוברים שאין איסור תספורת חל על אשה, כדעת השו"ע לעניין אבלות אחר שבעה (יו"ד שצ, ה). וכ"כ בפנים מאירות ב, לז, ובתורת המועדים ה, כו.

נחלקו האחרונים אם מותר לגזוז ציפורניים בתשעת הימים, אולם לכבוד שבת מותר (מ"ב תקנא, כ; כה"ח מח).

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393