3 השבועות מותר או לא?!

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/07/09 12:04 כב בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

1. לפני 3 השבועות גזרתי ציפורניי אך הם התארכו ואינן נאות.

האם אפשר לשייפן (לא לגזור כיוון שזה אסור נכון?) מעט כדי לתת תחושה נעימה יותר?

2. קניית נעליים.

יש לי ב"ה 2 זוגות נעליים

1 לשבת בד"כ והאחר לחול.

זוג הנעליים של חול התחיל צעט להקרע ואנני רוצה להפוך את נעלי השבת לחול. בעיקרון אני יכולה ל"סחוב" את נעילת הנעלים עד תום התקופה

אבל האם ניתן לקנות נעלים בשל העניין ואם כן לברך או לא (מה).

אגב, אני אשכנזייה.

ישר כח עצום ותודה!

תשובה

1. גזיזת ציפורנים אסורה רק בשבוע בו חל תשעה באב, דהיינו אם חלילה לא יבנה בית המקדש אז נמנע מגזיזת ציפורנים החל מיום ראשון ה אב. עד ערב שבת חזון מותר לגזוז ציפורנים.

2. את קניית הנעלים כדאי ל´סחוב´.

3. על נעליים לא מברכים שום דבר כי הם בד"כ נוצרו מ´צער בעלי חיים´.

יהי רצון שהחודש יהפך לשמחה וששון לפרט ולכלל
דוד לוי