2 שאלות.חברה מעורבת וצניעות בתפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/05/08 14:35 א באייר התשסח

שאלה

שלום!

רציתי לדעת שני דברים.

א. האם יש מקור מפורש בהלכה שאוסר שהבנים ובנות יראו ביחד סרט צנוע תוך התייחסות לכל ענייני הצניעות בגון שמירת נגיעה וכדומה. ?

ב.האם אפשר להתפלל ברכות השחר בלבד עם בגדים שישנתי איתם בלילה(וכוללים גם מכנסיים.) ?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין איסור, ובלבד שלא יבוא לידי קלות ראש, כגון בשני צדדים של שלחן וכדו'.
ב. אין איסור. לא תמיד זה מכובד לעמוד בפני הקב"ה בבגדי שינה, אבל זה דין כללי שיש לעמוד לפני הקב"ה באימה ובכבוד.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון