שאל את הרב

התפטרות מעבודה זמנית ומדכאת לצורך חיפוש עבודה במקצוע

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/06/26 01:21 ד בתמוז התשפו

שאלה

שלום לצוות חברים מקשיבים,

אני פונה אליכם כי אני נמצא בצומת דרכים לא פשוט ומאוד מתוסכל מהמצב שלי כרגע. למדתי והשקעתי כדי לרכוש מקצוע מסוים, ומאז שסיימתי אני מנסה למצוא בתחום הזה עבודה, אך ללא הצלחה בינתיים. כדי להתפרנס ולא לשבת בבית, התחלתי לעבוד בתחנת דלק. אני עובד שם כבר שנה וחצי. הבעיה היא שאני מאוד סובל בעבודה הזו. היא גורמת לי לתסכול עמוק, שוחקת לי את מצב הרוח, ואני מרגיש שהיא פשוט שואבת ממני את כל האנרגיות והכוחות הנפשיים שאני צריך כדי להשקיע בחיפוש האמיתי של העבודה במקצוע שלי.

ניסיתי בעבר לצמצם משמרות כדי להקל על עצמי, אך גם אחרי הצמצום המשכתי להרגיש סבל רב וחוסר חיות. מצד אחד, חונכנו על חשיבות העבודה וההשתדלות. מצד שני, אני מרגיש שהסבל הממושך הזה תוקע אותי במקום. מבחינת נתונים יבשים: אני רווק, גר כרגע אצל ההורים (כך שאין לי הוצאות מחיה כבדות או משפחה לפרנס), ויש לי סכום כסף מסוים שחסכתי בצד לגיבוי במידת הצורך. אני חושב ברצינות להתפטר לחלוטין כדי לנקות את הראש, להחזיר לעצמי את האנרגיה, ולהקדיש את כל כולי לחיפוש אינטנסיבי במקצוע שלי.

רציתי לשמוע את דעתכם: האם נכון לעשות צעד כזה מבחינת מידת הביטחון וההשתדלות? איך נכון לנהל את המעבר הזה כדי לא ליפול לבטלה או לדכדוך? אשמח מאוד להכוונה ולעצה שלכם.תודה רבה!

תשובה

שלום לך, סטודנט יקר.

אתה מעלה שאלה טובה שעוסקת למעשה במידת ההשתדלות שלנו בחיים.

מצד אחד, קיימת האפשרות להשקיע ולהתאמץ בכל מחיר עד שנשיג את מבוקשנו.

ומאידך, לתת לקב"ה לנהל את העולם כראות עיניו והוא יזמן לך את מבוקשך. אתה תשתדל לא להפריע.

אלה הם שני קצוות אפשריים.

אז איך נדע מה מהם נכון?

נראה שאתה בחרת באפשרות הראשונה של "עשה כפי יכולתך" - עד הקצה!!! בנוסף, לעבודתך כרגע יש רק מטרה אחת עיקרית והיא: הכנסה כספית. (לא נראה שיש בה יתרון מקצועי כלשהוא...)

כאשר יש מורכבות כלשהיא במציאות, כדאי להשתמש במצפן הפנימי שיש בך.

המצפן הזה חש האם טוב לך, האם אתה שמח במה שאתה עושה? האם אתה ממצה את היכולות שלך, אפילו בחלקן? האם עיסוקך תורם להמשך דרכך?

למדת והשקעת ונראה שאתה מוכן לעבוד קשה ולא לחסוך מאמץ כדי להתפרנס. אמנם אין עבודה המבזה את בעליה, אך חשובה לא פחות שמחת החיים והאנרגיה החיובית המניעה אותך בעבודתך.

למעשה, הקדשת שנה וחצי לעבודה שאינה מדברת אליך, שוחקת ומכלה את כוחות החיים שבך. זה כבר סימן שזהו אינו המקום הנכון לך. לעומת זאת, סביר להניח שהתחום שבחרת ללמוד מעניין אותך וגם תואם את כישוריך.

יש חשיבות גדולה לניסיון שתרכוש בתחום שלמדת. כרגע לא נראה שהניסיון שרכשת בתחנת הדלק תרם לכך. לכן, נראה שהצעד המתבקש הוא לעצור, לשנות כוון ו"לתדלק את עצמך" במוטיבציה ובמרץ. האמן בכוחות הטמונים בך ונסה לברר עם האנשים הנכונים כיצד למצוא עבודה בתחום בו התמקצעת. חיפוש עבודה באופן נכון ומדויק, דורש השקעת זמן ופניות ובעיקר מצב רוח טוב.

במקביל, אולי תוכל לחפש עבודות מזדמנות לתקופה הקרובה.

לתשומת ליבך, אם אתה בוחר להתפטר ממקום עבודתך, ברר אם ואילו זכויות מגיעות לך.

תוכל לברר את זכויותיך באתר "כל הזכות".

נסה גם לבקש מהמעביד הנוכחי המלצה אודות טיב העבודה שלך באותו מקום, מסירותך, אמינותך, יחסך האדיב ללקוחות וכדו'...

נראה שיש בך כישורים שמחכים למימוש. השקע בתבונה בחיפוש, וה' הטוב יהיה בעזרך.

בכל מקרה אם תרצה לשתף או להתייעץ, אתה מוזמן לפנות למוקד "חברים מקשיבים" בימים א-ה בין השעות 20:00 – 24:00.

ברכה והצלחה.

אסתר, חברים מקשיבים.

כתבות נוספות