שאל את הרב

נשים ביהדות ונשמות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/06/26 08:39 ד בתמוז התשפו

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת

למה מתייחסים לנשים כמו אל שום דבר למה אני פטורה מהכל למה אסור לי ללמוד תורה ואני הסיבה שגברים נכשלים למה אני באתי רק כדי להרבות את העולם ובזמן שהגבר לומד האישה מנקה ודואגת לילדים למה אסור ללמוד גמרא ותלמוד וכולכך הרבה דברים וממעיטים אותנו מאוד זה ממש מעציב

ועוד שאלה

אומרים ש40 יום לפני שהתינוק נולד יוצאת בת קול ואומרת את הזיווג ואומרים שהנשמה של גבר והאישה זה אותה נשמה אז כביכול אני אישה בכל הגילגולים שלי והוא גבר בכל הגילגולים שלו ואנחנו בכל הגילגולים ביחד פשוט בגוף וזמן שונה?

ושאלה אחרונה

האם יש סגולה להרהורים טובים כיאילו שנגיד אני במקום מטונף ואני יודעת שאסור לחשוב שם דברים קדושים אבל בגלל שאני יודעת שאסור עולה לי בכוונה לראש וזה נשמע כמו בעיה נפשית אבל זה לא זה כיאילו קול צדדי עושה לי בכוונה

מאוד מעניין תודה רבה

בבקשה אם אפשר לא לפרסם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. כל אדם וכל אשה יש לה את התפקיד שלה בעולם, צריך שכל אחד ימצא את הדרך והנתיב שלו, אינו דומה ראובן לשמעון ובודאי לא ראובן ללאה ושמעון אינו דומה לרחל. כל אדם הוא אישיות עצמית, לאחד תכונת הלימוד חזקה לשני תכונת הרגש, לשלישי תכונת הזמן, לרביעי הציבוריות וכך הלאה. לכן הבעיה הגדולה היא כשאחד מסתכל על השני, אין צורך להסתכל על השני, אלא לעשות את התפקיד שלך בצורה הטובה ביותר. ההסתכלות מה אחרים עושים איננה אלא קנאה, כל אדם הוא עולם ומלואו וכל אחד צריך לעשות את הטוב ביותר במה שהוא יכול. האשה יש לה תכונות מיוחדות של חסד, רחמים, הבאת ילדים לעולם, גידולם דבר שלא נמצא אצל הגברים. ולכן נשים מברכות "שעשני כרצונו" שזה רצון הי"ת, ויש הרבה דברים שגברים לא יגיעו לעולם לבצוע הנשים, וכן להפך יש דברים שנשים לא תגענה לעולם למדרגת הגברים, אבל כל אחד צריך לעשות את הדרך שלו.

מה שהערת על דברי תורה, כבר כתב החפץ חיים שהיום נשים צריכות ללמוד תורה, והראיה שנשים מברכות את ברכות התורה, אלא שיש לדעת אילו דברים מתאימים לנשים ואלה דברים מתאימים יותר לגברים. לכן נשים נטייתן יותר לענייני אמונה ותנ"ך ואילו גברים נוטים יותר לפרטי הלכות, אבל כל אחד צריך למצוא את המתאים לו ויכול ללמוד.

עניין הגלגולים אנו לא מבינים עד שלומדים את הנושא בספרים שעוסקים בכך, ולא נראה לי שלמדת אי פעם ספרים אלו, כך שאלו אמירות שאינן מבוססות.

לגבי שאלות שהן בעיות אישיות יש לפנות גם לאנשי מקצוע ידועים שומרי תורה, שהם יפתחו שערים בנושא זה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כתבות נוספות