שאל את הרב

האם אפשר לשנות את החיים בגיל 45

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/12/25 19:21 ז בטבת התשפו

שאלה

חיים שלמים אני מנסה להתחבב למצוא אהבת אמת בבית בחוץ בכל מקום

אמא שלי לא אוהבת אותי ומעולם לא אהבה וקיבלה אותי

ילדות קשה

איך שהוא חברויות של כל החיים נגמרו אחת אחרי השניה

מערכות יחסים עם גברים שנים איןלי

תמיד פוגעים בי כאילו יש לי ריח" כזה שכל אחד מרשה לעצמו לעקוץ לזלזל להתעלל

אני עושה הכל על מנת להיות טובה יותר ובאמת מה שאני לא עושה לא מביא שינוי

אני עייפה כאובה בודדה מאוד

מה לעשות ? זה מה שכתוב לי בדידות רווקות חוסר עניין בחיים

אני מיואשת

תשובה

שבוע טוב.

עוצמת הכאב זועקת מבין דברייך. ממש כואב.

הדבר היותר כאב זה הסיום של דברייך על הייאוש, כי זה הדבר הנורא ביותר.

יש נתונים חיצוניים אובייקטיביים בחיים שלנו שאין לנו השפעה עליהם ואין לנו אפשרות לשנות אותם. ויש כאלה שיש לנו השפעה עליהם.

אבל יש דבר אחד שיש לנו השפעה בלעדית עליו, גם אם זה לא קל - העולם הפנימי שלנו והיחס לכל אותם נתונים חיצוניים.

כמו שראינו אצל לא מעט מהשבויים שהשתחררו, וכמו שראינו אצל חלק ממשפחות השכול ואצל חלק מהפצועים (בלי לשפוט כמובן אף אחד על דרך ההתמודדות שלו), יש אנשים שנמצאים בתוך המצבים הכי קשים שאפר לתאר, ובכל זאת מצליחים לגייס כוחות נפש כדי לא לתת למציאות החיצונית לשבור ולרסק אותם.

ברור שזה לא קל, אבל זה אפשרי.

יש לרב קוק זצ"ל משפט מאוד חריף שאומר כך: "המחשבה שהאושר תלוי במה שהוא חוץ ליכלתו של האדם, ממה שהוא חוץ להוייתו, וחוץ לרצונו, מחשבת פגול היא, רשעות וסכלות היא מרופדת". (אפשר לראות כאן את המקור השלם - https://www.sefaria.org.il/Shemonah_Kevatzim.3.51?lang=he)

אני יכול לנסות להציע כמה כיוונים שאולי יסייעו:

א. קבלת סיוע מאשת מקצוע בתחום הרגשי, שתסייע לעבור תהליך של חיזוק החוסן הפנימי, העין הטובה על עצמך והשמחה שלך בעצמך ובמה שאת עושה.

ב. השקעה קבועה בעצמך, בדברים שאת אוהבת ונותנים לך תחושת סיפוק והנאה.

ג. למצוא אפיקים שבהם את יכולה לתת לאחרים ולעשות חסד. מלבד הערך העצמי הגדול שיש לזה, ההשפעה החוזרת היא מאוד משמעותית.

ד. לנסות לאתר חֶבְרָה שבה האווירה היא נעימה ומקבלת, ובטח לא שופטת. למשל למצוא בית כנסת באזור מגורייך ולהגיע לשם, ולאט לאט ליצור שם קשרים עם נשים טובות.

מה את אומרת על הכיוונים הללו?

מוזמנת לכתוב

כל טוב ובהצלחה

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות