זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/05/24 16:53 טז באייר התשפד

שאלה

היי

הרב אבנר פורת

לפני כחודשיים התחיל לי כל העניין של הזרע לבטלה

ואני לא יודע איך להפסיק ואם אני כן מפסיק אני מפסיק לכמה שעות עד שאני כבר לא יכול להחזיק את זה ואני כאילו חייב להוציא את הזרע ואני לא רוצה אני רוצה להיות קרוב לבורא אני כן מניח תפילין אני הולך לשיעורי תורה והכל אבל משום מה אני לא מצליח להפסיק אנ מרגיש חלש מדי כדי לנצח את היצר.

יש לי עוד בעיה שאני באמת מודאג ממנה האם רק אני מוציא זרע לבטלה בגיל הזה?

כי אני באמת הולך לפארק ואני רואה את כל החברים שלי בגילי רצים משחקים כדורגל אבל גם רובם בבית ורק אני חוטא וחוטא וחוטא

האם גם הם מוציאים זרע? כי אני לא רוצה לשאול כי זה לא נעים לשאול אבל אם הם לא יש עוד ילדים שהם בגילי והם גם מוצאים?

אשמח שתענה לי על התשובה.

עכשיו אני אחזור לשאלה הראשונה שלי קורה לי שאני מוציא זרע בתמונות של בחורות סרטונים סדרות שיש בהן רגע רומנטי או סתם תמונה של בחורה זה מאוד קשה לי אני לא רואה פורנו אבל אני כן ברשתות החברתיות כמו פייסבוק או אינסטגרם כל פעם שקופץ לי תמונה של מישהי אני ישר נדלק וזה כבר מבאס כי אני תמיד אומר שאני לא אחזור על זה ואני חוזר ותמיד שאני חוזר בזה יש לי צער גדול בכך ש ה' שונא אותי כי זה מבאס שרק אני עושה את זה בזמן שכולם בגילי נהנים יוצאים עם חברים אני מוציא זרע מתי שיש לי ימי חופש או דברים אחרים אבל גם שאני עסוק אני חוזר בסוף היום מתקלח אוכל הולך למיטה ואז בטלפון ברגע שאני בטלפון בלילה רק אני והמסך קורה לי כל הפיתויים והמחשבות הרעות שזה פשוט בא אליי וגורם לי לרשום דברים רעים באינטרנט בבקשה כבוד הרב אני צריך אותך שתעזור לי לצאת מהחטא הנורא הזה.

אשמח לתשובה תודה.

תשובה

שלום אח יקר ומתוק.

ראשית, אשריך על הרצון והטהור והנפלא שלך לעבוד את ה' ולהיות קרוב אליו.

הרצון הזה הוא יקר ונפלא בעיני ה', שיודע מי אתה באמת ומה אתה באמת שואף, ועל מה כואב לך ועל מה אתה מצטער.

חשוב שתדע, שהצער והכאב שלך על הנפילות הופכים אותך להיות בעל תשובה. וכמו שאמרו חז"ל "כל העושה דבר עבירה ומתבייש בה מוחלין לו על כל עונותיו", ומפרוש בגמרא ובהלכה שמי שמהרהר בתשובה נחשב לצדיק.

ולכן לא משנה מה יקרה וכמה עוד חלילה תיפול, אף פעם אל תתייאש. תמיד, כל עוד אתה חי, אתה יכול לקום, להצטער ולהתחרט, ולצעוד קדימה.

לכן גם אל תוותר על שום דבר מהדברים שאתה עושה - תפילין, שיעורי תורה וכל דבר אחר. זה יקר מאוד ומעולה.

לשאלתך, לא רק אתה נופל בזה, אלא עוד רבים אחרים. זו התמודדות קשה, ויש רבים שנופלים בה, גם אם זה לא נראה עליהם.

מאוד חשוב לעשות צעדים מעשיים כדי למעט את ההתמודדות, כמו למשל לעבור למכשיר פלאפון פשוט בלי אינטרנט, ולכל הפחות לדאוג לשים הגנה ברמה גבוהה על המכשיר. אם אתה מתבייש לבקש את זה מההורים, אז אתה לא צריך לספר על הנפילות, אלא פשוט לומר שנתקלת בתמונות לא צנועות ואתה רוצה להימנע מזה.

כאמור לעיל הצער שלך הוא מעולה, אבל חלילה חלילה חלילה לחשוב שהקב"ה שונא אותך. המעשה הזה בהחלט שנוא בעיניו, אבל הוא ממש לא שונא אותך, כי הוא יודע מי אתה באמת ורוצה רק בטובתך.

מבקש שתקרא בפרוטרוט את שתי התשובות הבאות, ואת התשובות שנמצאות בתוכן, ואם צריך, תפנה אל הארגונים שמופיעים שם.

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1181799-1/

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1176747-1/

בהצלחה רבה. מחכה לשמוע ממך.

שבת שלום