הלל מוזיקלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/05/24 17:38 טז באייר התשפד

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול על הפסיקה של הרב לגבי הלל מוזיקלי(עם כל נגינה). שמעתי הרבה רבנים מתנגדים בחריפות על העניין, והדברים נשמעו לי הגיוניים , רציתי לשמוע מה הצד להתיר(שמעתי שהרב מתיר)?

תשובה

שלום וברכה

קראתי את דברי האוסרים, ולא מצאתי בהם סיבה לאסור דברים שכתובים במפורש במקורותינו, על תפילה וניגון, אפילו בבית המקדש.

לא זו בלבד, אלא שההלל כל כך הרבה יותר עמוק ומיוחד בדרך זו.

אשמח שתשלח את הנימוקים שנראו לך הגיוניים ומבוססים על מקורות, ואז אפשר יהיה להתייחס, ואולי לשנות את דעתי.

כל טוב