מגדף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/05/24 18:19 ז באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני רוצה לשאול על המגדף שמעתי שזה בין החטאים החמורים ביותר אבל שאלתי היא מה אם מגדף שחטא פעמים רבות במזיד האם יכול גם הוא לחזור בתשובה למשל מיראה ואם כן אז איך ומה יהיו דיניו האם לאחר התשובה יהיה חייב עדיין מיתה והשאר....?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם הוא מגדף בפני עדים שמתרים בו, אחר כך נשפט בסנהדרין של עשרים ושלשה הוא עלול לקבל עונש מוות.

אדם שנידון למוות בבית דין ועושה תשובה על חטאו - התשובה מכפרת לו אחרי שהוא נענש בעונש מוות.

חזרה בתשובה לא מבטלת עונש שאדם מקבל בבית דין - החזרה בתשובה יחד עם העונש מכפרת ומוחקת את העוון.