דת מול המדע - אישה כי תזריע וילדה זכר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/24 10:48 ב באייר התשפד

שאלה

הרב שלום

מבקש התייחסות ספציפית לפסוק "אישה כי תזריע וילדה זכר" בזמן שידוע שאך ורק הגבר יקבע אם יולד זכר או נקבה . (לאישה כרומוזום X לגבר X/Y ). מה התשובות הקיימות לגשר על פער זה בין הכתוב למדע

תודה

עמיחי

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה.

האם כתוב בתורה כיצד נקבע זכר או נקבה ?

כתוב שכאשר אישה תלד זכר הדין כך, וכאשר היא תלד נקבה הדין כך.

אך אין כאן שום קביעה מדעית כיצד נקבע זכר או נקבה.

אני מבין שאתה מניח כי ״תזריע״ הכוונה היא שהיא הקובעת, אך זה לא מה שכתוב.

כל טוב