לחם שנגע בעוף

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/05/24 09:40 ב באייר התשפד

שאלה

אכלתי עכשיו לחם שנפל על הרצפה, דקה אחרי שנפלה עליה חתיכה של עוף. אני לא בטוח אם שניהם נגעו באותה המרצפת של הרצפה (הרצפה הייתה מאוד מלוכלכת אז קשה לדעת). על הלחם נדבק משהו חום טיפה אבל הוא לא נראה כמו עוף כל כך, מצד שני קשה להגיד מה הוא כן - ואחרי שאכלתי את הלחם אני נחשב עכשיו בשרי או שזה בטל בשישים?

אציין שמאוד סביר שהדבר החום היה לכלוך על הרצפה כי הכלבה באה עם הרבה בוץ (אני מקווה שזה רק בוץ)

תשובה

שלום לך,

אינני יודע מה היה שם.

אם היה שם עוף - אתה בשרי לכל דבר וענין , כמי שאכל עוף.

אם לא היה שם עוף אלא בוץ או לכלוך - אינך בשרי.

בברכה דוד לוי