מתי עושים סעודה גדולה בשנה מעוברת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/05/24 22:17 כז בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו ספרדים ורציתי לדעת מה נהוג בשנה מעוברת .אבא שלי נפטר ב כ״ג באב תשפ״ג ונקבר ביום למחרת בכ״ד.בשנה הראשונה אנ י יודע שהולכים לפי יום הקבורה.בגלל שזה שנה מעוברת 30.6 כ״ד בסיון זה כביכול 11 חודש

30.7 כ״ד בתמוז זה ה12 חודש

ויום הפטירה כ״ג באב תשפ״ד זה בעצם ה 13 חודש .השאלה שלי אני רוצה לעשות סעודה גדולה מתי נהוג ?והאם אני צריך לעשות 3 פעמים אזכרה?תודה

תשובה

שלום וברכה,

הספרדים נהגו לעשות במקרה כזה 3 אזכרות, אך בכל אופן רק אחת מהן גדולה, או אזכרת ה11,

או אזכרת ה12.

בשורות טובות