קנאה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/05/24 08:06 כז בניסן התשפד

שאלה

אחיי מקנאים לי בזה שהורי נותנים לי דברים איך אוכל להתמודד מבחינת התורה

תשובה

שלום

חז"ל אמרו "לעולם אל ישנה אדם בנו בן הבנים שבשביל משקל שני סלעים מילת שנתן יעקב ליוסף יותר משאר בניו (שעשה לו כתונת פסים שלא היה בה אלא משקל שני סלעים מילת), נתקנאו בו אחיו ונתגלגל הדבר וירדו אבותינו למצרים" (שבת י, ב).

כלומר, צריך מאוד מאוד להשתדל שלא להגיע למצב הזה שיוצר קנאה, שהיא נטייה מאוד טבעית בנפש ומאוד מזיקה והרסנית, ויכולה ממש להרוס משפחות וקשר בין אחים.

לכן אני מציע להציע בעדינות להורים שלך לא לתת שום דבר באופן שונה וגלוי, שיוכל ליצור איזושהי קנאה ביניכם, אלא כאשר יש צורך לתת לאחד הילדים משהו מיוחד לעשות את כמה שיותר בסתר.

כמובן שלא מדובר כאשר למישהו יש למשל צורך רפואי מיוחד, שאז חשוב להסביר לילדים שלכל אחד יש את הצרכים שלו.

גם אתה מצידך תשתדל כמה שפחות להבליט את זה מצד אחד, ומצד שני תתאמץ להגביר את האחווה, הקשר הטוב והחוויות המשותפות והנעימות עם האחים.

זה חשוב מאוד, להם, לך ולכל המשפחה.

בע"ה בהצלחה רבה