להתגרש או לא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/24 22:59 כא בניסן התשפד

שאלה

בעלי חזר בתשובה לפני 15 שנה מבלי להתייעץ. פשוט על דעת עצמו. החיים בבית מאוד קשים. הכל מוכתב לפי הדת שלו. היום אנחנו במצב שלא מדברים כמעט אחד עם השני כל אחד בעולם שלו. במיוחד בתקופת החגים מאוד מרגישים את הקושי. לי פשוט נמאס. שוקלת ברצינות גרושין. יש לציין שהילדים שלנו כבר גדולים ולא חיים בבית. אבל לי אישית מאוד קשה להתנהל לפי הפולחנים שלו.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקושי לא בגלל הדתיות אלא בגלל שהוא מכתיב בלי להתחשב בך.

הוא סבור שהדתיות שלו מרשה לו להשתלט על הבית, זו התנהגות מכוערת שלא מתאימה לאדם עם דתיות בריאה.

אפשר שאין לך ברירה אלא להתגרש, אבל חשוב לדעת שזה הפתרון האחרון. לכן אני ממליץ לפנות ליעוץ זוגי. בתקווה שבפגישות אלו הוא ילמד כיצד לנהל את חייו הדתיים מתוך רגישות למקום שלך בבית.