משו כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/24 10:49 כ בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב.

אני מתמודדת עם קושי ואני לא מצליחה לפתור אותו.

מאוד קשה לי עם מידת הכעס אני באמת לא מצליחה להשתלט עליו, וזה הרוב על המשפחה שלי. באמת הם סופגים ממני הרבה.

וזה באמת מציק לי שאני לא מצליחה לשלוט בזה ופשוט לאהוב אותם כמו שהם. ולקבל שזאת המשפחה שלי ובה אני זכיתי. ואני יכולה רק לומר את המילים האלה אבל במקום זה יוצא לי רק גועל.

אשמח אם הרב יוכל לעזור לי.

ואם גם יש זמן לרב לענות לי על עוד כמה שאלות אני אודה לו מאוד.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כל הכבוד לך שאת מבינה את הבעיה שלך ומבקשת להתגבר ולהתחזק במידות.

את כבר בדרך הנכונה.

עבודת מידות מוכרת (גם בענייני כעס וגם במידות אחרות):

ללמוד פסוקים ומאמרי חז"ל שמבטאים את חומרת הכעס.

לומר לעצמך "אני לא אכעס", לנסות לפתח רגשות חיוביים...

במקרה שאת מתארת כל זה לא מספיק. צריך להעמיק הרבה יותר בהבנת עצמך.

לברר מה בתוכך מעורר אותך לכעוס.

מידת הכעס שאת מתארת יושבת על משהו פנימי. אם זה במעגל המשפחה - כנראה מדובר על משהו בקשרים המשפחתיים שלך:

תחושת השפלה, קנאה, תחרות... ביחסים עם האחים \ אחיות או מול ההורים...

היתרון של בירור כזה שהוא לא רק מרסן את הכעס (כמו בעבודת מידות רגילה) בירור כזה יכול למתן ולהפחית את הסיבות לכעס.

זו משימה קשה מאוד אבל מביאה לתוצאות טובות מאוד. שיתוף של מישהי קרובה רגישה ומעמיקה יכול לסייע לך להבין את עצמך.

בהצלחה.

נ.ב. את יכולה להפנות שאלות בלי גבול, אני נמצא באתר כדי להשיב על שאלות, זה לא מטריח אותי.