חתונה ספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/04/24 20:51 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום!

בשעה טובה אני ובן זוגי התארסנו ????

בגלל מנהגי האבלות בספירת העומר אשמח לשאול מאיזה תאריך אפשר להתחתן (שנינו עדות המזרח) והאם מותר לארגן את כל הנדרש לחתונה בתקופה זו

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אלו בשורות נהדרות. ימלא ה' את ביתכם בשמחה ובטוב, בקדושה ובטהרה.

לשאלה זו שני פנים:

פן אחד הוא הפן ההלכתי. כאן יש דעות שונות, ונראה כי המקובלת ביותר בעדות המזרח היא שמל"ג בעומר מותר.

אולם, צריך לברר במועצה הדתית בה נרשמים האם הם מאשרים חתונות במועדים האלה, או שהם מחמירים לכל השיטות.

ואפשר כמובן לבחור במועצה דתית שלא קובעת לזוגות כיצד לנהוג לאור מנהגי ביתם.

כל טוב ושמחה גדולה