ממונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/24 08:43 יד בניסן התשפד

שאלה

השאלה היא כיצד לכפר על כסף שנכנס אלי באמירת חלק מהאמת!

מדובר על תביעה שזכתה בכסף. התביעה היא אמיתית אך לשם פשטות בתביעה, מסרתי פרטים נכונים חלקית שמחזקים את הצד שלי, אולי אחרת לא הייתי זוכה למרות שאני אמור לזכות כי אני צודק בתביעה.

היום אני מצר על מעשה זה ומבקש לשאול מה לעשות עם הכסף הזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי דבריך (אין לפסוק בדיני ממונות בלא שני צדדים) הכסף היה אצל השני ובגלל תביעתך הוצאת כסף מהשני ועבר אליך. כסף זה כנראה נתון במחלוקות משפטיות, כנראה שזה לא ודאי שלך אלא בית דין צריך כנראה להכריע למי שייך הכסף, ועל כן אין כאן דין שאדם עושה דין לעצמו אלא רק בית דין יכול לעשות דין. ומכיוון שלפני ב"ד הונחו מסמכים כנראה לא מדויקים, על כן נראה שהכסף לא מגיע לך, למרות שאתה חושב שהוא מגיע לך, אבל אין אפשרות להוציא את הכסף מיד השני שלא על פי פסק דין אמת. על כן נראה שיש לפנות לבוררות ומגשר שיעשה דין תורה בינכם, אולי חלק ישאר בידך אולי לא.

האמת והשלום אהבו

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ