הכשרת הבית לפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/24 08:48 יד בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ואח שלי חיים בבית חילוני אבל אנחנו חיים אורח חיים דתי. בזמן האחרון הוא הרבה בבסיס ויצא כך שבכל מה שסובב את הכשרת המבטח לפסח אני פחות או יותר עושה לבד, בגלל שרוב הבית חילונים ולא כל כך משנה להם כל עניין הכשרות לפסח.

אני עושה מה שאני יכול ומספיק, כגון הגעלת כלים למה שאפשר, ניקוי כל המגירות, התנור וכו. אבל בגלל שאני היחיד בבית שעושה את זה לאף אחד לא אכפת, הם ממשיכים לערבב כלים לא כשרים לפסח עם כלים כשרים, גם אחרי שהכלים הוכשרו הם שמים בהם חמץ, ואני פשוט לא מצליח לשמור על המטבח כשר..

גם בבישולים הם מערבבים את כל הכלים, ניסיתי לדבר איתם. לא מאוד משנה להם.

אני מאוד מוטרד ולא מפסיק לחשוב על זה שאני עלול בטעות לאכול מכלי חמץ בפסח, או כלים שכבר הוכשרו והם עוד פעם בישלו בהם חמץ..

האם יש לך פתרון הלכתי שדרכו אוכל להימנע בחמץ בפסח? כגון כלים מסוימים שאינם צריכים הכשרה ומדיח מספיק להם?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה צדיק וישר

עצתי תחילה תנסה לקנות לך כלי פלסטיק פשוטים וקצת סכו"ם שיהיה לך לדברים שלך בלבד, לא ישטפו עם כל הכלים אלא אתה תשטוף אותם בעצמך.

דבר כשר לפסח שבושל לפני פסח בסיר חמץ שאינו בן יומו (24 שעות לאחר הבישול האחרון) אין התבשיל נאסר ואתה יוכל לאכול אותו. כך שאתה יכול לאכול ירקות ודברים שאין בהם חמץ ותערובת חמץ.

בודאי שאפשר לאכול ירקות ופירות טריים שאין צריכים בישול.

אמנם קשה היא דרכך אבל הקב"ה אוהב לשמוע את זעקת בני ישראל ובזה תבוא הגאולה.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ