שידוכים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/04/24 22:36 י בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב, יש לי 2 מכרים, בן ובת, שאני חושב שיכולים להיות מתאימים כזוג ואני רוצה לשדך ביניהם. הבן מאוד מבולבל מבחינה דתית, יש תקופות שהוא מחליט להתחזק ולקיים חלק מהמצוות ולעומת זאת תקופות, כמו עכשיו, שהוא רחוק מהדת. הבת מכבדת את הדת, אך היא חילוניה גמורה ואף אביה גוי. רציתי לשאול האם נכון להציע להם זה את זו למרות שאם השידוך יצליח זה ירחיק לחלוטין את הבן מקרבה ליהדות? ומה באופן כללי דעת הרב לגבי שידוך זוג חילוני? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה עד מאוד.

עוד לפני הנושא הדתי - עצם העובדה שבחור מבולבל מאוד, אינה טובה לפתיחת מסע נישואין.

ואף על פי כן, נראה כי הבסיס של כל דבר שיכול להתפתח הוא בסיס משפחה, כפי שהתורה עצמה מתחילה ב"על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד".

ואנחנו לא יודעים לחשב את כל החשבונות.

אתה עשה את שלך, והם יבחרו את דרכם.

כל טוב