פסח - הקפדה על חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/04/24 22:39 י בניסן התשפד

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שאלה לגבי רמת ההקפדה בפסח - אני יודעת שיש מחלוקת בעניין קרמים, משחות, מוצרי קוסמטיקה וכדומה אם צריך כשרות לפסח או לא. אם אפשר להנות מחמץ ואם סיכה נחשבת כאכילה וכו'.

השאלה שלי עד כמה צריך להקפיד גם במגע עם הקרמים האלו. סתם אם אני נוגעת בשיער או בפנים שמרחתי עליהם קרמים וכדומה - האם צריך לשטוף ידיים אח"כ? גם בפסח וגם לפני פסח אם אני אח"כ מבשלת לחג או סתם נוגעת במקום שכבר ניקינו?

האם גם יש הבדל בין שזה עם ממשות (ממש רואים את הקרם) או שלא ממש אלא שיותר משהו שמנוני כזה ולא רואים אותו?

בעניין הזה באופן כללי גם בעניין של חמץ שהוא לא ממש פירור אלא שמנוניות מחמץ או חלקים קטנים יותר? שאין בזה ממש ממשות

אציין שיש לי אוסידי בתחומים מסוימים. אז אולי זה גם קשור..

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חלק מכבודה של ההלכה הוא להתייחס למה שהיא אוסרת במלוא הרצינות, ולמה שאינה אוסרת כדבר מותר. טוב להחמיר מעט, אבל כאשר ההחמרה היא חלק מאובססיה היא אינה מטיבה לא עם ההלכה ולא עם האדם.

אין שום ספק שאין חובה להקפיד את ההקפדה של מגע אתם, ואין שום חובה ליטול ידיים או לנקות מחדש וכדו'.

הם אינם ראויים כלל למאכל אדם, ובשל כך אין מקום לכל החששות האלה.

והטוב ביותר הוא לשמור את ההלכה כראוי, לא להוסיף ולא לגרוע.

כל טוב ושמחת חג