קיום צוואה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/04/24 19:15 ז בניסן התשפד

שאלה

לפני מספר שבועות המשפחה התכנסה אצל עו"ד בעניין קיום הצוואה אבי ז"ל ובצוואה נתן חלוקת הירושה ( המשפחה דתי חלקם ).

א.האם קבלה את כל הירושה מהאב .

ב. במידה היא נפטרה כל הירושה עובר לבן הגדול שהוא מאמין דתי בדרך האב.

ג. הבת שלו קבלה חלק מהירושה כ100000 ש"ח

ד. הבן השני (מאומץ , ) מסורתי קיבל 100000 ש"ח אבל בתנאים האח הגדול או בנו שהוא הנציג של אב עליו לפרוש את הסכום לכל חודש 3500 ש"ח .

האם סעיף כזה יכול להיות חוקי מבחינה הלכתית הרי יש בזה פגיע במעמד אישי במשפחה לכאורה אב מתיחס עליו כקטין ? יש בזה מצב המוביל לסכסוך במשפחה ? האם על האב היה צריך לא לתת כלל לבן או לתת לו מבלי לפרוש את הסכום לתשלומים ?

(מעדיף שהישאר בעילום שם )

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה כיצד נכתבה הצוואה לפי איזה לשון, יש צוואות הלכתיות ויש שאינן הלכתיות. לצורך זה צריך לראות את הנוסח עצמו.

צוואה שמטילה וגורמת לסכסוכים במשפחה, אם היא כתובה כדין, היא חלה מכיוון שהמוריש יכול לעשות בכסף כרצונו, אבל לצורך כך צריך לראות את הנוסח.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ