ספקות בעניין חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/24 17:38 ב בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

אם יש בידי משהו שקניתי שנה שעברה, ואני מסופק אם

קניתי אותו לפני הפסח או אחרי הפסח, מה עושים במצב כזה? בנוסף אני גם בספק אם המוצר תערובת חמץ או חמץ גמור.

ובכללי לא הצלחתי להבין האם תערובת חמץ שעבר עליה הפסח בלי מכירה היא אסורה בהנאה או לא. אפשר תשובה?

תודה רבה, תזכו למצוות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם החמץ בטל בשישים, הרי זה מותר לאחר הפסח. רק חמץ גמור אסור לאחר הפסח. אבל אם זה ספק האם זה חמץ שעבר עליו הפסח כלל אין לאסור. שזה קנס מדרבנן ומקילים בספקות.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ