ספירת העומר לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/24 18:05 ב בניסן התשפד

שאלה

אני ספרדיה וממש רוצה לספור ספירת העומר בברכה

סופרת כבר שנתיים ומקפידה לא לפספס ועכשיו הבנתי שיש עם זה בעיה..

האם יש היתר לספור בברכה למרות שלא חייבת?

(יודעת שאם לא אברך כנראה לא אצליח להתמיד וזה ממש חשוב ליי)

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש קהילות ספרדיות רבות שנשים מברכות על מצות עשה שהזמן גרמא, ולכן אם כבר נהגת כן את יכולה להמשיך לנהוג כך. והנה מה שכתב הציץ אליעזר (חלק ט, ב):

(ו) מכל האמור תורת יוצאת שמנהג נשים בזה לברך על מ"ע שהז"ג ברצון חכמים הוא גם בקרב עדות אחינו הספרדים, ובמיוחד על לולב, ואין בשו"א =בשום אופן= לבטל מנהגם ומי שרוצה לשנות יעשה כן בביתו בלבד כפי שעשו כמה מגדולי הדורות וגם אין כל מקום להוכיחן אפי' ברכות על כך, כי אם להיפך, יש לחזק בידיהם מנהגם בזה וכפי שקיבלו מתורת אמם, ולתת להם ברצון לברך, ולעודדן על כך, וכבר הזכרנו שיכולות אפי' גם ליקח של אחרים שלא מדעתן ולברך. וכבר כתב על בכדומה לזה לענין ברכת התורה לנשים החיד"א ז"ל בספרו שו"ת יוסף אומץ סי' ס"ז דהקבלה והמנהג הם עמודי ההוראה והנשים קיימו מה שקבלו כבר בדורות הראשונים ע"ש. ואשריהן בנות ישראל כשירות הן שמחזרין אחר המצוות לקבל עליהן לקיימן ומברכות לד' על כך כפי מה שהרשום, ומודים לו בברכת שהחיינו וקיימנו.

ועיי"ש בתשובה שהביא מגדולי חכמי ספרד בארץ ישראל שנשים נהגו לברך על מצ"ע שהזמן גרמן. ובכלל זה גם בספירת העומר.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ