פסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/24 08:00 ב בניסן התשפד

שאלה

שלום

אנו גרים באזור צפת. בפסח מלבד שנת הקורונה אנו נוהגים לזרוק את החמץ שנשאר.

השנה רצינו לדעת האם מותר לנו לקנות מצרכים, כגון קרקרים לפני פסח מחשש שתיפתח מלחמה ואנו נזדקק למצרכים אלה לאחר חג הפסח.

הכוונה לשימוש בהם רק כשיסתיים החג

תודה

תשובה

שלום וברכה

יש עמדות שונות בהקשר זה.

אני הולך בדרכי המחמירים, שכל עוד יש פתרון אחר, אין לעשות זאת, ואין להסתמך על המכירה, כאשר מדובר באיסור חמור כמו חמץ.

גם בשל העובדה שניתן גם אחרי פסח להסתפק במצות;

גם בשל העובדה שהחשש מפני מלחמה שתשבית כל אספקה קיים, ולא ניתן להכחישו, אולם גודלו אינו מצדיק זאת.

כאמור, בוודאי שיש רבנים שמקילים יותר.

כל טוב