מכירת חמץ בבית שיש בו גויה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/24 07:49 כו באדר ב'

שאלה

שלום לרב,

שאלה מורכבת מאוד:

אני נשואה לגויה, אבל אני שומרת מצוות: טבילת כלים, הפרדה בין בשר לחלב, הדלקת תנור ואש, בגדים צנועים, שבת כהלכתה, מגילה, מתנות לאביונים, תפילה, ברכות, שאר מצוות החגים וכו'.

חג הפסח מתקרב ואני רוצה לדעת מה הדין בעניין מכירת חמץ ואחסון חמץ לא גמור בבית.

האם מספיק שאשתי גויה ואני נותנת לה במתנה/בהשאלה את כל החמץ והכלים עד אחרי פסח?

אם לא, מה כן צריך לעשות?

ועוד דבר: מה דין הכלים והאוכל שלה, שאיני משתמשת בהם כי הם לא כשרים? האם בגלל שאנחנו חיות באותו בית הם עדיין צריכים להימכר?

(אני יודעת שביהדות נישואין כמו שלנו לא נחשבים, אבל אולי מספיק שאני מתגוררת בבית עם גויה בשביל שהדברים שלה ייחשבו לשלי ולהפך ושלא אוכל למכור לה דברים...).

תשובה

שלום וברכה

משעה שאת מעבירה את כל החמץ שיש בבית – לא בהשאלה, כי אם במתנה או מכירה – החמץ אינו שלך ואת לא עוברת על בל ייראה ובל יימצא.

אבל, את חייבת לשים מחסומים בפני האפשרות שאת תשתמשי בחמץ או בכלים האלה.

ההפרדה חייבת להיות מלאה, שכן האפשרות לטעות גדולה מאוד.

כל טוב