ברכת המזון למי שהקיא

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 01/04/24 11:46 כב באדר ב'

שאלה

שבוע טוב!

מיד לאחר סעודת ליל שבת האחרונה, הקאתי לצערי את הארוחה שאכלתי עוד לפני שהספקתי לברך ברכת המזון. תהיתי עם עצמי ועם בעלי האם עלי לברך או לא בגלל ההקאה, ובסוף החלטתי לברך.

האם היה עלי באמת לברך ברכת הזון?

חשוב לציין שכבר כמה ימים אני חולה עם חום ומשתעלת לעיתים תכופות.

תודה רבה על התשובה!

גילה

תשובה

שלום וברכה,

אפתח בברכת רפואה שלימה.

לשאלתך, כתוב בתורה: "ואכלת ושבעת וברכת". מתוך זו כתוב בגמרא שעד שיעור של אכילת כזית אין לברך ברכת המזון. אך מי שאוכל מעל שיעור כזית צריך לברך.

וכן נפסק בשולחן ערוך (אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רי סעיף א): "האוכל פחות מכזית בין מפת בין משאר אוכלים, והשותה פחות מרביעית בין מיין בין משאר משקים, מברך תחלה ברכה הראויה לאותו המין, ולאחריו אינו מברך כלל".

מכיוון שאכלת כשיעור כזית ובלעת את האוכל מיד התחייבת בברכה. זה שבסוף הקאת את האוכל זה עדיין הזין אותך לפחות במשהו מסוים, ואז התחייבת בברכה.

בהצלחה רבה