חימום אוכל בשבצ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/03/24 18:00 יח באדר ב'

שאלה

לפי הלכה של עדות המזרח

האם מותר לחמם עוף (בלי הרבה רוטב רק שלא יישרף) בתנור שדלוק כל השבת על חום בינוני והכפתורים מוסתרים בשבת? מדובר על עוף שמוציאים מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר לפני הכנסה לתנור.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשאלת הרוטב ישנה מחלוקת גדולה, ולכן אם ניכר רוטב אין לעשות זאת, אבל אם לא ניכר רוטב והכפתורים מכוסים כך שאין אפשרות להגדיל ולהנמיך את החום לרוב הפוסקים מכיוון שזה דרך החמום אין להקל. אלא אם הוכנס בערב שבת, והודלק על ידי שעון שבת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ