בדיקת חמץ וניקיון בדירה שלא יגורו בה אנשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/03/24 09:29 יח באדר ב'

שאלה

שלום,

ההורים שלי בע"ה עוברים בקרוב לדירה חדשה (לפני פסח), והדירה הישנה נשארת בבעלותם אך לא יגורו בה. האם יש חובה לנקות את הדירה הישנה מחמץ או שמספיק לבטל אותו? ובנוסף האם צריך לעשות בדיקת חמץ בדירה הישנה? ואם כן, מתי ואיך?

תודה

תשובה

שלום וברכה

החמץ בדירה הישנה הוא בבעלותם.

על כן, אמנם היה אפשר להסתפק בביטול, אבל ההלכה מחייבת למעשה גם סילוק החמץ.

מה אני מציע לעשות ?

לנקות ניקוי גס, שעיקרו היפטרות מחמץ הגדול מכזית (זה יכול לקחת כמה דקות), לעשות בדיקה כדין, וכך לעשות את הדבר הנכון לכתחילה.

כל טוב