כשרות במסעדה שאינה כשרה

חדשות כיפה רבני כושרות 27/03/24 18:48 יז באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום, ביום שישי בצהריים הייתי במעדה תאילנדית לא כשרה בתל אביב ואני שומרת כשרות, הזמנתי לאכול סלט פפאיה, היום ראיתי ברשת מתכון לסלט הזה והוסיפו שם מחית של שרימפס, מכיוון שהמסעדה בה אכלתי אינה כשרה אני לא יודעת אם מה שאכלתי כשר או לא. כמובן שגם לא צויין שיש בזה מחית שרימפס אבל אני נורא מפחדת שאכלתי לא כשר ובמידה וזה כן לא כשר יש מה לעשות עם זה?

תשובה

שלום וברכה

תשובה כלולה מחרטה וקבלה לעתיד.

מוסר ההשכל מן המקרה שסיפרת הוא שלא אוכלים במסעדות שאינן כשרות כלום.

מדברייך ניכר שחרטה על העבר יש, וכעת רק יש לקבל לעתיד להקפיד על כך.

בברכה

יצחק דביר