חלום שנפטרת עוזבת את הבית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/03/24 11:57 ל באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום

לפני 3 שבועות אימנו עטרת ראשנו נפטרה.

אתמול אחותי הגדולה חלמה שאימי ז"ל עוזבת את הבית ובזמן שהיא עוזבת היא

צורחת וצועקת שהיא לא רוצה להישאר בבית והיא הולכת ועוזבת לדרום.

בבוקר בת אחותי שמתגוררת בשדרות \ פתח תקווה לסירוגין סיפרה שהיא ראתה פרפר בבית שהוא מתעופף ולא רגוע.

תוכל להגיד מה פירוש החלום?

תודה

תשובה

שלום

זה מאוד הגיוני, במיוחד כל כך קרוב לפטירה.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה קרובה של אדם קרוב.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתו.

לפרפר אין קשר.

אין לכם מה לדאוג.

כל טוב