מצוות פורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/24 09:22 כח באדר א'

שאלה

שלום רב,

מזה חודשיים שאני נשואה וגרה בירושלים - אך פעמיים בשבוע עדיין ישנה בתל אביב , כיצד עלי לנהוג עם מצוות חג הפורים

מתי אני צמה, שומעת מגילה, ומצוות היום?

אודה לתשובתכם על מנת שאערך בהתאם ואקיים הכל כהלכה ב"ה.

תרין

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. כולם צמים השנה ביום חמישי.

ב. אם את במוצאי שבת עד יום א' בבוקר בתל אביב את עושה ביום ראשון - י"ד ככל העיירות. במקרה כזה, אם את בשני בבוקר בירושלים, את עושה גם יום שני בלא ברכות, אבל חייבת בכל ומצוות היום (מקרא מגילה, משלוח מנות, מתנו"ע וסעודה).

ג. אם את במוצאי שבת ויום ראשון בבוקר בירושלים, וביום שני בתל אביב, את עושה פורים ביום שני, אפילו בתל אביב כולל מקרא מגילה ושאר מצוות היום.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ