בן 14 מתחזק,יצר הרע מנסה להכשיל אותי,היום לצערי הרב קרה מקרה מזעזע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/03/24 13:37 כד באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,אני בן 14 מתחזק,יצר הרע מנסה להכשיל אותי,היום לצערי הרב קרה מקרה מזעזע,ישבתי במיטה שלי סתם נרגע,עצמתי עיניים ובאה לי מחשבה חס ושלום שגרמה לטיפת זרע לצאת,אם אתה תוהה למה לא ניסיתי להעביר את המחשבה האמת היא שאין לי תשובה זה היה כאילו הייתי שקוע בה אני לא יודע איך להסביר את זה,מיד אחרי שזה קרה החלפתי בגדים,חזרתי למיטה ביקשתי סליחה מהקדוש ברוך הוא תוך כדי שיורדות לי דמעות והבעתי חרטה,יש לציין שהדבר קרה בבוקר,עוד לפני שנטלתי ידיים,אני מרגיש ממש רע עם זה עכשיו,סוג של מועקה שגורמת לי לתעב את עצמי,אני לא יודע מה לעשות עכשיו,איך מתקדמים מפה,מה אעשה?

תשובה

שלום צדיק

חלילה חלילה חלילה לא לתעב את עצמך. אתה מתוק וצדיק, והקב"ה אוהב אותך מאוד מאוד.

ראשית, אם מדובר בטיפה, אז כנראה לא טיפת זרע, אלא נוזל שמקדים ליציאת הזרע.

שנית, אם הייתה איזושהי בחירה בהתמקדות במחשבה (מחשבה שבאה מאליה זה אונס), אז תעשה עליה תשובה, כלומר חרטה, וידוי דברים לפני ה', קבלה לעתיד שתתאמץ שזה לא יקרה יותר ועזיבת החטא.

אחרי התשובה הזאת, חלילה לך מלשקוע בעצבות ובדיכאון. הייאוש הזה הוא עצמו פעולה של היצר הרע. אלא תתחזק בשמחה על שאתה לא רוצה בחטא וסולד ממנו, ועל כך שזכית להיות בעל תשובה, תרים את הראש, ותצעד קדימה בעלייה והתגברות בעבודה ה' בשמחה.

בהצלחה רבה ואל תשכח לרגע איזה יהלום יקר אתה אצל הקב"ה