פירוש חלום מטלטל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/03/24 18:04 כד באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

חלמתי חלום אשר לא מצאתי המון תשובות לפירושו וזה חלום יוצא דופן מי מה שחוויתי -

בחלום אני נמצאת בבית בו גדלתי ואמא שלי לוחצת עליי לנסוע לאיזשהו מקום בשבת (אני שומרת שבת) ואני מנסה להתנגד (לא נסעתי איתה נשארתי בבית) לאחר מכן נכנס דיבוק בבן זוג של אמי (הורי גרושים המון שנים) , אני הייתי שם והדיבוק ניסה לצחוק אליי ואז הדיבוק יצא מגופו ונעמד כמו ש ד ונלחמתי בו ואמרתי שמות קודש נגדו כמו - שין דלת יוד, אלוקים צבאות בעיקר שני האלה זוכרת וככה המשכתי ואני זוכרת ש הש-ד המשיך לצחוק אליי עד שהצלחתי לסלק אותו והוא היה נראה כמו גוש שחור שלאט לאט התחליק להסתלק והיה אור גדול והוא צווח מכאב ונמחק כלא היה - החלום נגמר בקריאת שמע ישראל, בנוסף לאחר החלום התעוררתי בשעה 4:51 ,אשמח לפירוש - אם אין פירוש לא נורא הכל מה׳ יתברך תודה רבה.

תשובה

שלום

אכן חלום מטלטל.

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

יכול מאוד להיות שזה מעיד על כל מיני פחדים עמוקים או משהו מעין זה, ואני חושב שהעובדה שבחלום עסקת בשמות הקדושים מעידה על הצד הרוחני שלך.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את התפילה שמופיעה בחלק מהסידורים בזמן ברכת כוהנים או הטבת חלום בפני חבריו, ותמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב