האם אני צריכה לחוג פעמיים את פורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/03/24 14:39 כג באדר א'

שאלה

שלום וברכה

ברצוני לשאול לגבי שושן פורים.

אני גרה בדירת רווקות בירושלים במהלך השבוע אך ברוב השבתות והחגים אני חוזרת להוריי שגרים במרכז במקום שבו חוגגים את פורים בי"ד אדר.

השנה כמובן אציין איתם את פורים בי"ד באדר עם כל מנהגיו.. והשאלה שלי היא האם אני מחויבת להיות בשושן פורים בירושלים ולקיים שוב את כל מנהגי החג.

כלומר, האם זה תלוי באיפה אני בדרך כלל גרה או באיפה אני נמצאת בימים הספציפיים שבהם חל החג?

אשמח ליותר מידע על הנושא. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לך חובה לחזור לירושלים ליום טו. יכולה להשאר או לטייל בטו אדר שני במקום שלא מוקף.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ