הכשרת כלים לפסח דרך נקיון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/03/24 16:09 כג באדר א'

שאלה

שלום,

האם אפשר לחסוך הרבה זמן, כסף וטירחה ולהכשיר כלים לפסח בצורה הבאה:

מילוי אמבטיה במים וסבון והנחת כל כלי המטבח (שנקיים) בהם למשך 12 שעות.

אחרי שהכלים ישרו 12 שעות במים עם סבון גם אם יש שם חמץ

(שאם הם נקיים הסיכוי לכך אפסי ובעצם יש כאן ניקיון אחרי ניקיון) זה לא יהיו ראוי למאכל כלב. ולגבי בליעות ופליטות -

בימינו כלים לא בולעים ולא פולטים, וגם אם נניח שכן - זה בטח לא ראוי למאכל כלב.

תודה

תשובה

שלום וברכה

הפסיקה המקובלת על רוב מוחלט של הרבנים היום היא שמבחינה הלכתית - מתייחסים לכלים כאל בולעים.

אוכל בלוע בכלי הוא פגום גם בלי זה, ובכל זאת הוא אסור.

על כן, אני לא רואה דרך הכשר כזו.

כל טוב